Osbornegroep Biddinghuizen

Welkom bij de Osbornegroep
Dit is de homepage van de Osbornegroep. De Osbornegroep is de enige echte scoutinggroep van Biddinghuizen. Tevens is de Osbornegroep de tweede en jongste scoutinggroep van de gemeente Dronten. Jongens en meisjes van 5 t/m 23 jaar vinden hier een plezierige vrijetijdsbesteding met toenemende zelfstandigheid en afnemende leiding.

Wat is scouting?
Scouting is een vorm van jeugd- en jongerenwerk dat je over de hele wereld tegenkomt. Scouting Nederland wil jeugd en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding bieden. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van het spel van Scouting. Scouting is het Engelse woord voor verkennen. Het spel is gebaseerd op de ideeŽn van Lord Baden-Powell. Het buitenleven is daarbij erg belangrijk. Op verschillende manieren spelen en leren we in de natuur. Bij Scouting verkennen kinderen en jongeren de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen. Eerst nog speels, later steeds avontuurlijker en met meer uitdaging. Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen. Ze worden zelfstandig en nemen hun eigen beslissingen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Zo helpt Scouting kinderen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid. Iedere leeftijd vereist een specifieke aanpak en een eigen aanbod van het spel. Binnen Scouting zijn dan ook verschillende speltakken te onderscheiden.

Osbornegroep
De Osbornegroep is een jonge groep die in het voorjaar van 2003 is opgericht. De Osbornegroep is in september 2003 gestart met twee gemengde speltakken, namelijk welpen (leeftijd 7-10 jaar) en scouts (leeftijd 10-14 jaar). De Okiwawa-stam (17+ gemengd) bestaat al sinds 2005.In september 2007 is de speltak explorers (leeftijd van 14-17 jaar) gestart en in september 2013 de speltak bevers (leeftijd 5-7 jaar).
Iedereen kan en mag lid worden van de Osbornegroep, ongeacht nationaliteit, religie, huidskleur, handicaps, enzovoort.
In verband met de grote vraag naar Scouting is het mogelijk dat uw kind niet direct geplaatst kan worden, maar eerst op een wachtlijst terecht komt.
Wij heten u en uw kind van harte welkom bij onze groep en hopen dat als uw kind geplaatst wordt hij/zij een fijne scoutingtijd zal hebben.

Volgende pagina
Site ontworpen en gemaakt door Gert Kienhuis