Nieuwe leden krijgen te maken met allerlei nieuwe scouting gebruiken. Op deze pagina leggen we het één en ander uit.

Opkomsten

Iedere zaterdag draaien de speltakken een opkomst. In de meeste gevallen gebeurt dit in of bij ons eigen gebouw.
Een opkomst wordt altijd begonnen door te openen. Hierbij staat de speltak in uniform in een halve cirkel om de leiding heen, wordt de vlag gehesen en de wet opgezegd.
Iedere speltak heeft zijn eigen uniform en wet.
Aan het einde van elke opkomst wordt er op dezelfde manier gesloten. Hierbij wordt de vlag neer gehaald en de opkomst afgesloten. Tijdens het sluiten wordt er geen wet opgezegd.

Installeren

Tijdens de installatie treedt het jeugdlid officieel toe tot de speltak. Na de installatie mag het jeugdlid zijn installatie insignes op zijn uniform dragen.
Voor de installatie is het van belang dat het lid een blouse, een das en de benodigde insignes heeft. Deze zijn te bestellen in de webshop.

Uniform

Iedere speltak heeft zijn eigen kleur uniform. De uniformen zijn te bestellen op scoutshop.nl.
De uniformen zijn voorzien van een aantal insignes.

Op het linker borstzakje zit het installatieteken Scouting Nederland, op het rechter borstzakje zit het speltakteken.

Insignes Borstzakjes, voor nieuwe leden
Op de rechter mouw zitten van boven naar beneden: de groepsinsigne van de Osbornegroep, het naambandje van de Osbornegroep en het districts-insigne.
Rechter Mouw Blouse Osbornegroep, voor nieuwe leden

De linker mouw is vrij voor behaalde insignes, denk hierbij aan insignes die te verdienen zijn op kamp en regionale activiteiten zoals de jaarlijkse BP-tocht.

Op de blouse wordt de groepsdas gedragen. Deze is opgerold en wordt gedragen met de groene kant rechts. Mannen dragen de das boven de kraag en bij vrouwen wordt de das onder de kraag gedragen.

Kamp

Het aantal keren kamp per jaar is verschillend per speltak. De kampen zijn niet verplicht en vallen ook niet binnen de contributie.

Verplichtingen

Om de contributie laag en ons gebouw in goede staat te houden doen we een aantal acties per jaar. We proberen de last hiervan zo laag mogelijk te houden, maar wel wordt van alle leden en hun ouders wordt hun inzet hiervoor gevraagd.
Ook zijn er paar keer per jaar schoonmaak ochtenden om het gebouw voor de leden en de verhuur netjes te houden, hiervoor vragen wij inzet van de ouders.

HIT

De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op verschillende plekken in Nederland kun je alleen of met je scoutingvrienden naar een leuk en gezellig weekend, samen met andere leden van scouting uit het hele land.
De HIT wordt georganiseerd voor leden van Scouting Nederland van 5 tot 88 jaar oud. Per leeftijdscategorie zijn er andere HIT-onderdelen.
Tijdens het paasweekend zijn er geen opkomsten zodat je niks hoeft te missen als je met een HIT mee doet. Deelname is niet verplicht en gaat niet van de Osbornegroep uit.
Meer informatie over de HIT is te vinden op hit.scouting.nl